Svälta Räv

KortspelSvälta Räv

Svälta Räv är ett väldigt enkelt kortspel som passar 2-4 personer. Med sina enkla regler och att alla spelare är aktiva under hela spelets gång blir spelet fartfyllt och roligt! Spelet passar utmärkt för barn då reglerna är lätta att lära sig och spelet är fartfyllt. När barnen blir större och tycker att Svälta räv är lite för enkelt är Gurka ett utmärkt alternativ då det är lite mer utmanade.


  • Kategori: Stick
  • Spelare: 2-4
  • Rek. ålder: 6+
  • Speltid: 3-5 min
  • Kortlek: 52 kort

 

Svårighetsgrad 1/10

 

Tur 100%

 

Skicklighet 0%

 

Spelets regler

Namnet “Svälta Räv” kommer från tanken att man ska “svälta” ut sina motståndare genom att lyckas samla på sig alla 52 kort från kortleken.

Spelet går ut på att lägga kort och när färgerna på de lagda korten matchar i färg får spelaren med högsta kortet i färgen ta dessa korthögar. På detta sätt samlar spelare på sig kort. När en spelare lyckats samla på sig alla kort i leken vinner denne spelet.


Så här spelar du

Given blandar korten och fördelar ut alla kort till samtliga spelare. Om det är tre spelare med i spelet kommer korten inte gå jämnt upp, men det spelar ingen roll.


Alla spelare lägger upp sitt översta kort från sin hög i en hög på bordet framför sig.


Processen fortsätter på detta vis tills åtminstone två kort som vänds upp matchar i färg.


Av korten i samma färg som läggs på bordet, får spelaren som lagt det högsta kortet i färgen ta samtliga kort från alla högar där korten i samma färg ligger överst.


Dessa kort läggs sedan i spelarens egna hög på hand. Högarna som inte har färgen får ligga kvar och inte tas av den vinnande spelaren i sticket.


Om alla kort från högen på handen tar slut får spelarna ta upp sin hög från bordet som inte använts ännu och fortsätta spela med dessa.


Spelarna samlar på sig kort genom att matcha färger med sina högar av kort.


Den spelare som först lyckas samla på sig alla kort i leken vinner spelet.


Källor och Länkar

Fakta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *