Bubblan

KortspelBubblan

Bubblan är ett stressigt och lätt spel för hela familjen. Det passar riktigt bra för barnfamiljer då det går ut på att blåsa upp munnen till en bubbla vilket många barn tycker är roligt. Spelet liknar till viss del Tummen Upp som barn också brukar gilla. Rekommenderat antal spelare: 4-8


  • Kategori: Strategi
  • Spelare: 4-8
  • Rek. ålder: 6+
  • Speltid: 2-3 min
  • Kortlek: 52 kort

 

Svårighetsgrad 1/10

 

Tur 90%

 

Skicklighet 10%

 

Spelets regler

Spelets syfte är att försöka få fyrtal på hand, dvs fyra av samma valör. Detta fås genom att spelarna får ta upp ett kort och kasta ett kort, och därmed samla på sig fler och fler av samma valör.

När en spelare får ett fyrtal blåser denna spelare upp kinderna som en bubbla – men fortsätter ta upp och kasta kort precis som tidigare. Resten av spelarna ska nu härma bubblan så fort de ser att någon fått fyrtal och blåst upp en bubbla. Sista spelaren att märka och härma bubblan förlorar omgången.


Så här spelar du

Fyra kort delas ut till samtliga spelare.


Den första spelaren plockar upp ett kort från plockhögen och väljer sedan om hen vill behålla det kortet eller kasta det. Ett valfritt av de nu 5 korten på hand kastas till nästa spelare på tur.


Spelare 2 tar upp kortet som spelare 1 kastade och följer samma procedur.


Sista spelaren i spelet gör en slänghög bredvid sig från alla kort den spelaren slängt.


Samtidigt som korten går runt tar spelare 1 alltid upp ett nytt kort från plockhögen så det alltid är en rundgång på kort.


Tar korten från plockhögen slut tar spelare 1 från slänghögen som sista spelaren skapat.


När någon spelare nått målet med spelet- att få fyrtal, blåser hen upp kinderna som en bubbla.


Sista spelaren att märka bubblan och härmar förlorar.


Antingen kan spelet avslutas efter detta – alternativt att spelaren som förlorade åker ut och resterande fortsätter en till omgång. I detta fall kan spelet fortsätta tills alla spelare tillslut åker ut en efter en, tills en spelare står kvar och vinner hela spelet.

Betygsätt spelet
Ditt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *