Bild: Handsofvictory.com

Hands of Victory är ett helt nytt koncept inom kortspel för mobiler, som skapats av den svenska spelutvecklaren Aftermath Interactive. Spelet blev nyligen godkänt av Appstore och Google Play och är ett så kallat multiplayerspel online, som bygger på pokerformen Texas Hold’em.

Ambitionen med spelet, är att attrahera spelare som både är intresserade av poker och esport, där man naturligtvis hoppas att spelet kan bli en global esport-titel. Detta eftersom man menar på att man har lyckats att kombinera pokerspel med aspekter från några av dagens populära datorspel som är populära inom esport.

Spelet har till exempel ett antal karatärer som man kan välja mellan, där varje karaktär har specifika färdigheter som kan användas i spelet. Det är också redan nu planerat att släppa ytterligare fyra nya karaktärer under 2021.

Man kan välja mellan fyra olika spellägen, där dessa lägen genererar vinstpoäng i lika former. Vinster i vissa spellägen omvandlas till en egen valuta som finns i spelen medan andra lägen ger så kallade erfarenhetspoäng. Dessa olika poäng behövs till exempel för att kunna delta i olika tävlingar.

Detta är väldigt generella saker om spelet, som är ett ganska avanverat spel. Det krävs att man kan poker och framför allt formen Texas Hold’em. Men det är en minst sagt intressant nyhet inom spelvärlden.

Man kan redan nu delta i en försäsong, där det ligger upp till 10.000 dollar i vinstpotten, vilket motsvarar ca 83.000 kronor.

hands of victory forsasong