Det finns många berömda kortspel runt om i världen som har varit populära sedan flera århundraden tillbaka. Flera av dem fortsätter än i dag att locka spelare från alla möjliga håll och kanter, vilket gör dem väldigt spännande att bli duktiga på. Här tittar vi närmare på några av de berömda kortspel som alla vill lära sig att bemästra.

Harpan

Vi börjar med en riktig klassiker som många kanske förknippar med sina datorer. Även om harpan sägs ha funnits sedan 1700-talet blev det en modern klassiker när det på 90-talet blev ett förinstallerat spel i miljontals Windows 3.0-datorer.
Detta patiensspel är lätt att lära sig. Kort och gott går det ut på att man utifrån en hög ska bygga fyra stegar med korten i respektive färg.

Nog kan det vara en utmaning allt, men det är också en av anledningarna till att spelet är så populärt. Du som vill öva på spelet hemma på datorn kan göra det hos spelaharpan.com helt gratis.

Poker

Det här är förmodligen det spel på listan som är allra mest känt. Även om spelet kommer i olika former, så är det alltid målet att ha den bästa handen i poker – eller överlista andra spelare genom att bluffa för att vinna potten på bordet.
Poker är ett strategiskt och psykologiskt krävande spel som kräver både skicklighet och viss flyt.

Spelare måste kunna läsa andra spelare och deras taktik för att vinna, och de måste också vara försiktiga med sina egna signaler och beteenden för att inte avslöja sin hand. Med det sagt är poker en sann konst att lära sig bemästra.

Blackjack

Ett annat kortspel alla vill lära sig att bemästra är förstås en annan ultraklassiker i blackjack, där målet är att ha en hand med högre totalpoäng än dealern utan att överstiga 21 poäng. Men även om reglerna är enkla, så är det här ett spel som kräver mycket mer strategi än vad man först kan tro.

Inte minst kan man använda sig av olika svåra tekniker, som att räkna kort, för att öka sina chanser att vinna. När man spelar blackjack online så kan man använda sig av en lathund i form av en tabell, där man snabbt kan se vilket beslut som är bäst att ta beroende på de kort man fått och som dealern har. Du hittar en sådan lathund på vår sida om blackjack online.

Bridge

Vi avrundar med det kanske mest komplicerade kortspelet på listan, lagspelet bridge, som spelas mellan minst fyra personer och där varje spelare måste ta hänsyn till budgivning, poängberäkning och ett flertal andra moment.
Bridge är ett svårt strategiskt spel som kräver mycket samt en förmåga att uppskatta dolda kort. Det är utmanande och ruskigt svårt att bemästra, vilket också gör det till ett desto mer kittlande spel att ta sig an.

Dessa spel har inte bara gemensamt att de är omtyckta, utan också att de kräver mycket tid och anamma för att lära sig bemästra. Därför kan det vara en god idé att kolla upp böcker och guider på nätet för tips. Oavsett om det kommer till att lära sig harpan regler eller hur bäst hanterar en otacksam hand i poker, så finns det gott om hjälpmedel att tillgå.